Werkstress – Vitaliteit werknemers – Amsterdam

Huren ook jullie een massagestoel?

In de week van de werkstress wordt vaak een massagestoel gehuurd om de medewerkers meer bewust te laten worden van hun rugstijfheid en om medewerkers een moment van ontspanning te bieden en te laten ervaren wat even rust aan het hoofd doet met concentratie
Met ruim één miljoen werknemers die aangeven met werkstress te maken te hebben, blijft dat beroepsziekte nummer één in Nederland (1 op 7 medewerkers). Hoge werkdruk, deadlines, verkeerde zithouding en te weinig tijd voor beweging en ontspanning zorgen ervoor dat de spanning zich letterlijk in je op lijf opslaat en dat uit zich oa in verstijving van spieren.
Dit is goed voelbaar in de Nek, Schouders en Rug: deze voelen verkrampt aan. Een regelmatige of continue aanwezigheid van pijn zijn het gevolg.
Eén van de oplossingen naast natuurlijk beter voor je zelf gaan zorgen is het verlagen van de spierspanning.

Hoe verlaag je de spierspanning?

Het verlagen van spierspanning realiseer je simpelweg door massage. Je kunt kiezen tussen 2 vormen van massage: De masseur en de elektrische massagestoel.

Masseur

Kies je voor een masseur dan kan je zelf de keuze maken in privé tijd een masseur te bezoeken voor een massage. Optie 2 is dat de werkgever kiest voor bijvoorbeeld een masseur op de werkplek. Beiden zijn een goede oplossing om spierspanning aan te pakken. Wil je echt effect ervaren dan zou je de massage 2 keer week moeten ondergaan. Velen nemen daar niet de tijd voor of de stoelmasseur op het werk is zo vaak aanwezig. In de praktijk is het effect dus vaak van korte duur.
De massage is aangenaam maar tijdrovend en kostbaar. Huur je bijvoorbeeld eens per 2 weken een stoelmasseur in voor een halve dag, dan kan deze circa 12 medewerkers per dagdeel masseren. De kosten op jaarbasis lopen al snel op tot zo’n € 6.240.

Elektrische massagestoel

Een zeer goed alternatief voor de masseur is de elektrische massagestoel. In 15 minuten tijd onderga je op simpele maar effectieve wijze een massage van de Nek, Schouders en Rug.
Een massagestoel is voor velen een grote verrassing, mensen zijn verbaasd – en geloven simpelweg niet – dat een stoel een serieus goede massage kan geven, die bijdraagt aan het verlagen van de spierspanning. De huidige generatie massagestoel is tegenwoordig minstens gelijkwaardig aan een gemiddelde masseur.

Twee belangrijke voordelen van een massagestoel zijn de beschikbaarheid en prijsstelling. Een massagestoel, zeker wanneer deze beschikbaar wordt gesteld door de werkgever, is 24/7 beschikbaar. Bijkomend voordeel is dat er een grote categorie mensen is die het niet prettig vind als er een masseur aan hun lijf zit. Met een massagestoel is een massage dus ook voor deze groep beschikbaar.
Voor het budget van de stoelmasseur koop je zomaar 3 stoelen, of anders gezegd de aanschaf van een stoel kost je ongeveer 11% van de investering in een masseur. Een stoel kost je per jaar circa € 720.
Een masseur is in een aantal specifieke gevallen kwalitatief beter, de stoel wint het echter op basis van de massagefrequentie. Door meerdere keren per week gebruik te maken van de massagestoel is het eindresultaat aanzienlijk beter: medewerkers voelen en ervaren daadwerkelijk meer ontspanning in Nek, Schouders en Rug en daarmee wordt dan eigenlijk een effectievere en efficiëntere oplossing geboden tegen (werk) stress.

Vitaliteit werknemers

Covid proof

De stoelen zijn uiteraard makkelijk COVID proof te desinfecteren. Reinigen kan met Bluewonder Desinfectiereiniger.
Huur een Massagestoel gedurende de Week van de Werkstress
In de week van de werkstress wordt vaak een massagestoel gehuurd om de medewerkers meer bewust te laten worden van hun rugstijfheid en om medewerkers een moment van ontspanning te bieden en te laten ervaren wat even rust aan het hoofd doet met concentratie.

Menu
AANBIEDING 30% korting! Wij verkopen diverse showroommodellen met 15% tot 30% korting. Vraag ons naar de mogelijkheden voor jou!